KYC platformen: versterking van de strijd tegen witwassen

17 aug. 2023
Team Invenna
nieuwsafbeelding-kyc-artikel-1.jpg

In de huidige tijd zijn maatregelen tegen witwassen en terrorismefinanciering extra belangrijk. Vooral nu De Nederlandsche Bank (DNB) een Nederlandse bankorganisatie op de vingers heeft getikt en andere financiële instellingen gaat aanpakken.

Witwassen voedt criminele activiteiten als drugshandel en georganiseerde misdaad. Anti-witwasregels zijn er om dit te voorkomen. Het 'ken-uw-klant-principe' (KYC) speelt hierin een grote rol en ondersteunt financiële instellingen bij het beperken van risico's.

KYC platformen helpen financiële instellingen bij het volgen van de regels en het stoppen van verdachte transacties. Deze platformen centraliseren klantdata, zorgen voor een snellere risicoschatting en geven alerts bij verdachte patronen. Dit maakt het werk van AML-analisten gemakkelijker en voorkomt fouten.

Wil je meer weten? In ons nieuwste artikel “De belangrijke rol van KYC platformen bij het handhaven van anti-witwasregels” lees je alles over waarom anti-witwasregels zo belangrijk zijn, wat het KYC-principe is, hoe KYC platformen witwassen tegengaan en hoe slimme KYC platformen het verschil maken bij anti-witwasinspanningen.

Lees het volledige artikel hier

"KYC platformen helpen financiële instellingen bij het volgen van de regels en het stoppen van verdachte transacties."

Relevante cases