5 redenen waarom jij een
multifunctioneel Customer
Data Platform nodig hebt

Onze business development director Roderick van der Heiden, deelt waarom jij een multifunctioneel
CDP nodig hebt. Hij zette 5 redenen op papier, op basis van de use cases van klanten.

 

 

 

Data zijn dé sleutels tot succesvol klantbehoud en klantenwerving. Organisaties omarmen daarom steeds vaker het datagedreven werken. Dat het gebruiken van een Customer Data Platform stijgt in populariteit, is dan ook een logisch gevolg.

Maar met allerlei platformen op de markt, moet je weten wat een goed multifunctioneel CDP kan. En waarom je het nodig hebt. Ik deel 5 redenen op basis van de use cases van klanten.

1. Een compleet, uniek klantbeeld
Een CDP voegt al je first-party klantdata samen tot één uniek klantbeeld. Het verwerkt elke klantinteractie waardoor je precies weet wat een klant bezighoudt. Dit unieke klantbeeld stroomt in bedrijfsapplicaties zodat elke afdeling werkt met dezelfde informatie. Hiermee maak je klantcommunicatie relevanter en verbeter je klantprocessen.

2. Persoonlijkere klantervaringen
Omdat je klanten leert kennen, bied je echt persoonlijke customer experiences. Zo geef je elk communicatiemoment een persoonlijk tintje. En licht je de klantwensen en -behoeften goed uit. Hierdoor sluiten alle boodschappen aan. Wat zorgt voor betere resultaten en een hogere klantbetrokkenheid.

3. Customer journey management
Geen klant is hetzelfde. Een CDP houdt bij hoe een klant reageert op je communicatie, over al je kanalen heen. Dit geeft een beeld bij hoe een klant beslissingen maakt. En wat er nodig is voor een conversie. Met deze klantkennis richt je ontelbare customer journeys in die passen bij ieders unieke voorkeuren.

4. Verbeterde klantinzichten
Door data samen te brengen geef je klanten een gezicht. Met deze klantinzichten maak je gefundeerde datagedreven beslissingen. Denk aan het inrichten van klantsegmenten en het identificeren van topklanten. En zelfs het signaleren van eventuele uitstromers. Een CDP levert altijd een kloppende basis om op te sturen.

5. Privacy first: databescherming en compliancy
Een CDP centraliseert de bescherming van al je first-party klantdata. Voor marketing verzamel en beheer je klantvoorkeuren. Voor compliancy genereer je een volledige audit trail die op elk moment via dashboards is in te zien. Dus je voldoet automatisch aan alle wet- en regelgeving.


Kortom, een multifunctioneel CDP maakt een uniek klantbeeld voor allerlei doelen. Bijvoorbeeld het personaliseren van de customer experience en het inrichten van customer journeys. Het staat aan de basis van datagedreven beslissingen en beschermt al jouw klantdata.

Dus wil je meer klantkennis en een goede merkervaring bieden? Dan is een Customer Data Platform iets om je in te verdiepen. En daar help ik je natuurlijk graag bij!

Neem contact met mij op